perjantai 6. huhtikuuta 2018

Dumle 11v.


Elämä jatkuu, vaikka vaikeaa onkin... Dumle on nyt astunut lauman vanhimman rooliin ja täytti jo 11 vuotta. Vaikka nyt kaksi koiraa tuntuukin todella pieneltä määrältä, ihan kuin puuttuisi useampikin joukosta. 



tiistai 3. huhtikuuta 2018

Hei hei Daco


Daco 25.3.2005-3.4.2018

Olen tuskista vapaa ja mukana tuulen,
saan kulkea rajalla ajattomuuden.

Olen kimallus tähden, olen pilven lento,
olen kasteisen aamun pisara hento.

En ole poissa vaan luoksenne saavun, 
mukana jokaisen nousevan aamun 
ja jokaisen tummuvan illan myötä
toivotan teille hyvää yötä.



sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Pääsiäisen mestari

Viime kisoista innostuneena, ilmoitin Deron pääsiäiselle kolmelle radalla. Tamskin halli on jo ennestään hyväksi havaittu, joten mielellään sinne ajeli kahtena päivänä. Lähimmät kisat ne olivatkin nyt hetkeen mihin olisi päässyt, seuraavat olisivat menneet toukokuulle.

Lauantai 31.3. Tuomari Piia Heikkinen




1. Tuntuu että mitä enemmän kisataan, sitä villimmäksi tuo muuttuu. Heti ekalla kyltillä asti se oli kuin vietereillä, eteentulot tehtiin pompuilla jolloin niistä yksi meni vähän vinoon ja pomppiessaan se osui jo minunkin käteeni. Ilmeisesti tästä yllättyneenä otinkin sitten yhden askeleista liian lyhyenä joten kerättiin yhteensä -12 heti alkuun.

6. Hyppyjen jälkeen oli todella lyhyt aika saada koira sivulle ja heti vaihtamaan puolta, joten otin sen isolla vartaloavulla että varmasti ehtii vaihtamaan. -3

10. Maatessaan Dero haistoi maata -1

14. Varmistelin oikeaa asentoa ja hidastin. -3

18. En ajatellut ja käänsin koiran eteen liian lähellä kylttiä, osui lähtiessään peruuttamaan. Mutta muuten hieno peruutus! -1


Yhteensä 80p  "Iloinen energinen koira. Taitava pari."

Lisätykytyksiä aiheutti se, että varmaan ensimmäisellä kyltillä olin osunut Deron korvaan, joten se ravisteli kyltille 7 asti. Onneksi sen motivaatio on suuri niin pienet ravistelut ei haitannut annettujen tehtävien tekemistä. Lisäksi Liikkeestä istu - kutsu koira tapahtui ihan hypyn vieressä, niin Derolla kävi jo pieni välähdys päässä hypätä hyppy matkalla mutta onneksi ei.



Sunnuntai 1.4. Tuomari Hannele Pirttimaa


5. -1
10. -1
11. -1
15. Melkein heitti kiepin ennen hyppyä, itsellä vähän huono käsimerkki. -1
16. -1
17. En ollut ihan varma mitä selkäni takana tapahtui, joten uusin varmuuden vuoksi. -1 ja -3
18. -1
19. Heitti kiepin, joten uusittiin. -3
Käytösruudussa haistoi maata. -1

Yhteensä 86p ->  RTK4 sekä TP "Hyvä vauhdikas rata. Hyvät uusimiset."

Tuomarikin totesi, että ei sillä kauhean usein neljä jalkaa maassa yhtä aikaa ollut.... :D Mutta mieleen oltiin jääty, sillä mestariluokassa oli huiket n. 30 koirakkoa! Tuosta ylimääräistä kieppien heittelystä nyt oli taas vaivaa, se kun tekee sitä ollessaan innoissaan ja palkkana itselleen. Sekä heti kun omat käsimerkit vähän huolimattomat niin tarjoaa niitä. -1 virheet tiukalta tuomarilta, pieniä kauneusvirheitä.


Sunnuntai 1.4. Tuomari Anna Pekkala


8. Pieni kommunikointikatkos, kiepahti eteen seisomaan. Uusittiin -3.
9. Ollaan opeteltu oikealla takapäänkäyttöä, joten piti pyytää erikseen vielä istumaan. -1
17. Jälleen tuli ylimääräinen kieppi. Uusittiin ongelmitta -3
Käytösruudussa lopussa haistoi taas maata. -1

Yhteensä 92p "Hieno, iloinen ratasuoritus."




Nyt kun miinukset käyty läpi, niin täytyy sanoa että muuten kyllä meni loistavasti! Dero oli jokaisella radalla innoissaan ja meidän yhteistyö toimi, ne kun ovat asioita jotka rallyssa tärkeitä. Hirveästi ei olla hiottu liikkeitä, joten varmuutta vain vähän vaaditaan ja ohjaajalle rautaisia hermoja. Kisapäivä oli pitkä, yli 6 tuntia tuli siellä vietettyä. Iloinen yllätys huomata, että silti riitti intoa radalla jossa pääsi starttaamaan viimeisten joukossa.


Mutta niin, meidänhän ei ikinä pitänyt kisata mestariluokassa.... Nyt alle kuukaudessa ja kolmena kisapäivänä, saavutettiin RTK4!

tiistai 27. maaliskuuta 2018

Seuraavat synttärit


Dero 9v ja uusi Pingu

Kaikkien syntymäpäivät on helppo muistaa kun ne ovat parin viikon sisään, lisäksi vielä Väinönkin synttärit huhtikuun lopussa ja Doris sitten toukokuussa. Kevät ja alkukesä pelkkää juhlaa. 

Nyt oman lauman nuorin täytti jo 9v.! Mutta se on silti jumiutunut ikuisesti 5-vuotiaaksi. 

Tällä kertaa lahjaksi tuli uuden lelun ja herkkujen lisäksi myös omistajan mielestä hyödyllisempääkin tavaraa. Meidän dobopallolle kävi kehnosti hetki sitten, ehti se sentään useamman vuoden olla... Tasapainotyyny sentään löytyy edelleen niin jumppaa on saatu tehtyä, mutta pallon tilalle kaipasin jo jotain uutta. Dobopallo vie valtavasti tilaa, joten sen uusiminen saa nyt vielä odottaa. Torstaina keksin idean puolipalloista ja tein tilauksen Lemmikkitarvike Riemusta, joka sitten pakattiinkin melkein heti ja lähetettiin tulemaan. Sopivasti sitten maanantaina saikin jo hakea postista, todella nopeaa palvelua! 

Nyt sitten löytyy lisää välineistöä joita käyttää tasapainoharjoitteisiin ja syvien lihaksien jumppaamiseen, mutta varmaan tulee hyödynnettyä treeneissäkin. Koirat aina jonottaa vuoroaan kun jumpat aloitetaan, saa nähdä minkä suosion nämä saavat. Dumlesta ne olivat ainakin mainioita myös leluksi, sillä heti kuvan jälkeen se jo kantoi yhtä innoissaan.